vineri, 11 aprilie 2008

Panasonic Lumix DMC-FX500



Panasonic a anuntat o noua camera digitala foto compacta din gama Lumix, DMC-FX500, care se distinge prin ecranul LCD de tip touchscreen prin intermediul caruia pot fi accesate functiile de control ale acesteia.

Camera dispune de un senzor CCD de 10 Mpixeli, foloseste un procesor de imagine Venus Engine IV, are un zoom optic 4x (echivalent 25-125mm 35mm) si include tehnologia proprietara Panasonic de stabilizare de imagine Mega O.I.S.

Alte functionalitati tipice pentru camerele Lumix sunt sisteme inteligente de expunere si senzitivitate ISO, detectie de fete umane si corectie de ochi rosii. Ca noutate, camera include modul de focalizare Continuous AF, care pastreaza focusul asupra unui subiect aflat in miscare. Camera are si capabilitati de inregistrare de video HD, la 720p.

Cea mai interesanta functionalitate ramane insa sistemul de control hibrid care combina joystick-ul cu functiile de control operabile prin ecranul touchscreen, cu care se poate interactiona cu degetul sau cu un stylus ce vine impreuna cu camera.

Acesta permite lucruri precum ajustarea aperturii si a vitezei shutterului in modul manual de expunere, sau vizualizarea fotografiilor in modul playback prin scrolling. Utilizatorii pot de asemenea edita titlul asociat unei fotografii prin intermediul unei tastaturi care apare pe ecran.

Camera va fi disponibila din luna mai, in culorile negru sau argintiu, la un pret de 399$
Sursa: (blitztech.ro)

Niciun comentariu: